Adatok és tények

Egyoldali zsaluzás, Skydiving Center, Berlin

Projekt: Szabadeséses létesítmény

Építtető: Indoor Skydiving Berlin GmbH,Gladbeck, Németorzság

Építési vállalkozó: CONEX Baugesellschaft, Berlin

MEVA rendszerek: StarTec falzsalu,MEP tartóállvány-torony, MevaFlex födémzsaluk, STB 450-es támasztóbak, Triplex nagy teherbírású támasz

Tervezés és tanácsadás: MEVA Schalungs-Systeme berlini telephelye

 
 
1
2
3
4
5
6
 

Adatok

Fent is lent is sikeresen

Berlin külső zöldövezetében, a régi vízműveknél egy Indoor Skydiving Center jön létre, ahol a levegő szerelmesei egy mesterséges széláramban repülhetnek és lebeghetnek. Egy ilyen szabad repülési lehetőséget nyújtó létesítménynek a biztonságos működéshez egy különleges burkolatú turbinára és egy speciális szempontoknak megfelelően kialakított áramlási toronyra van szüksége.

15 m mélyre nyúló támasztóbakok és kimerevítések 

Az áramlási torony 15 mélyen nyúlik be a felszín alá. A résfal elkészítése és az építési gödör kialakítása után először az alaplemez betonozására, majd a 3 alsó szint vízzáró betonból készült falainak 3 egyenként 5 m-es ütemben történő betonozására került sor. Az egyoldali kitámasztás és a résfalra jutó nagy nyomás miatt különleges kimerevítéssel ellátott STB 450-es támasztóbakokat kellett alkalmazni.

Tökéletesen egyenes falak SB2-es minőségben

A falaknak teljesen egyenes, SB2-es minőségű látványbeton kivitelben kell készülniük, hogy ne keletkezzen semmilyen belső örvénylés. 5 m-enként csak 10 mm eltérés lehet.


Tobias Stiller
„Az alkus műanyag zsaluhéjjal és a robusztus elemekkel az SB2-es minőség és az előírt tűrés gond nélkül megoldható”, állítja Tobias Stiller építésvezető a magas körülményekről.
 

Kapcsolat

MEVA Kapcsolat

Szolgáltatások

MEVA Szolgáltatások

Referencia-füzetek

 • Kompetenzfeld Hochhausbau (3.33 MB)

  Referenzen mit Schalungslösungen für Hochhäuser und Wolkenkratzer: Schalen bei wenig Platz, mit oder ohne Kran, bei höchster Sicherheit. MEVA Ingenieure liefern die gesamte Schalungslösung.

 • Kompetenzfeld Ingenieurbau (3.14 MB)

  Referenzen mit Schalungslösungen für große Industrieanlagen, Brücken, Tunnel, Kraftwerke und Wasserbauwerke. Schalungstechniker mit großer Erfahrung und ausgeprägtem Erfindergeist.

 • Kompetenzfeld Wirtschafts- und Wohnungsbau (2.70 MB)

  Betriebsgebäude, Hallen, Büros, Einfamilienhäuser, kommunale Einrichtungen, Wohnanlagen, Parkhäuser oder Einkaufspassagen und Mehrfamilienhäuser: Referenzen bei denen Wirtschaftlichkeit, Schnelligkeit und Sicherheit bei hervorragenden Betonierergebnissen zählen.

 
 • MEVA szaktudás és referenciák

  MEVA szaktudás és referenciák

  Referenciák a klasszikus magasépítés, a magasházak építése, az építőművészet és a műtárgyépítés területén

 • Circo-val formálva

  Circo-val formálva

  „A pillérek minden vonatkozásban megfelelnek az elvárásainknak. A zsaluzási terv annyira jól átgondolt és a megvalósítás annyira megbízható volt, hogy a legutolsó pillérig tökéletesen elégedettek vagyunk a munka minőségével.”

 • Beépített oszlopokkal ellátott támfal kétoldalt AluFix-szel zsaluzva

  Beépített oszlopokkal ellátott támfal kétoldalt AluFix-szel zsaluzva

  Bogota-ban a MEVA zsaluzási szakemberei a helyszínen betanították a munkásokat az új zsalu kezelésére majd ezt követően is minden segítséget megadtak az építővállalatnak.

 • Előrelátóan megtervezett ­menekülőjárat

  Előrelátóan megtervezett ­menekülőjárat

  Két új menekülőjárattal növelik Németország legrégebbi közúti alagútjának biztonságát. A 622 m hosszú Lämmerbuckel-alagútból kivezető járatok lerövidítik a menekülési utakat és így az alagút megfelel az aktuális biztonságtechnikai feltételeknek.

alkus zsaluhéj
MEVA Keretprofil
... sokkal több, mint zsalu
 •  Nyelv kiválasztása

  Kérjük, válassza ki a kontinenst és az országot. Nyelv kiválasztása nem kötelező.

 •  Kapcsolat
 •  Keresés

  Keresés az oldalunkon.

 •  Hírlevél

  Havonta megküldjük Önnek a hírlevelünket.