Adatok és tények

Egyoldali zsaluzás, Skydiving Center, Berlin

Projekt: Szabadeséses létesítmény

Építtető: Indoor Skydiving Berlin GmbH,Gladbeck, Németorzság

Építési vállalkozó: CONEX Baugesellschaft, Berlin

MEVA rendszerek: StarTec falzsalu,MEP tartóállvány-torony, MevaFlex födémzsaluk, STB 450-es támasztóbak, Triplex nagy teherbírású támasz

Tervezés és tanácsadás: MEVA Schalungs-Systeme berlini telephelye

 
 
1
2
3
4
5
6
 

Adatok

Fent is lent is sikeresen

Berlin külső zöldövezetében, a régi vízműveknél egy Indoor Skydiving Center jön létre, ahol a levegő szerelmesei egy mesterséges széláramban repülhetnek és lebeghetnek. Egy ilyen szabad repülési lehetőséget nyújtó létesítménynek a biztonságos működéshez egy különleges burkolatú turbinára és egy speciális szempontoknak megfelelően kialakított áramlási toronyra van szüksége.

15 m mélyre nyúló támasztóbakok és kimerevítések 

Az áramlási torony 15 mélyen nyúlik be a felszín alá. A résfal elkészítése és az építési gödör kialakítása után először az alaplemez betonozására, majd a 3 alsó szint vízzáró betonból készült falainak 3 egyenként 5 m-es ütemben történő betonozására került sor. Az egyoldali kitámasztás és a résfalra jutó nagy nyomás miatt különleges kimerevítéssel ellátott STB 450-es támasztóbakokat kellett alkalmazni.

Tökéletesen egyenes falak SB2-es minőségben

A falaknak teljesen egyenes, SB2-es minőségű látványbeton kivitelben kell készülniük, hogy ne keletkezzen semmilyen belső örvénylés. 5 m-enként csak 10 mm eltérés lehet.


Tobias Stiller
„Az alkus műanyag zsaluhéjjal és a robusztus elemekkel az SB2-es minőség és az előírt tűrés gond nélkül megoldható”, állítja Tobias Stiller építésvezető a magas körülményekről.
 

Kapcsolat

MEVA Kapcsolat

Szolgáltatások

MEVA Szolgáltatások