ADATOK ÉS TÉNYEK

A Langheinrich Palota átépítése

Projekt: A műemlékvédelem alatt álló Langheinrich Palota átalakítása lakóépületté, Mannheim, Németország

Építési vállalkozó: Albert Altenbach Bauunternehmung GmbH & Cie.

MEVA rendszerek: AluStar kézi zsalu, Circo körpillérzsalu

Tervezés és tanácsadás: MEVA Schalungs-Systeme, stuttgarti

 
 
1
2
3
4
5
 

Projekt

A hagyományos és a modern találkozása

Mannheim egyik legjellegzetesebb épületét 1903-ban avatták fel a mannheimi víztoronytól 500 m-re. Ez lett a „TSV Mannheim” új otthona. A mannheimi építész, August Langheinrich által tervezett „Turnerburg“, mint a torna fellegvára, nemzetközi érdeklődést váltott ki, hiszen a mélyen lenyúló tetőelemek, az ívelt oromzat, az erkélyekkel és balkonokkal rendelkező favázas falak egyáltalán nem arra utalnak, hogy az épület egy tornacsarnokot rejt. Ezek miatt a jellegzetességek miatt maradhat meg a csarnok védett műemlékként.

Az építkezés: hagyományos kiegészítése a modernnel
A régi épület luxus kivitelű lakásokká alakítása nagy kihívást jelentett, mert összhangba kellett hozni a védett műemléki részt a modern elemekkel, egyensúlyt kellett teremteni a hagyományos és a modern között. Az épület homlokzata és a tetőt tartó acélszerkezet megmarad.

Daruzást nem igényel, mégis robusztus: az AluStar kézi zsalu
Az ilyen munkákhoz a könnyű, de robusztus AluStar kézi zsalu ideális, mert daruzást nem igényel, duplakamrás profillal rendelkezik, ergonómikus hordprofiljának köszönhetően könnyen és biztonságosan mozgatható, így nem okoz gondot az sem, ha egy megtartandó tetőszerkezet korlátozza a daru használatát. Az említett építkezés nehézségei miatt az Albert Altenbach Bauunternehmung GmbH & Cie. a MEVA javaslatát elfogadva az AluStar rendszert választotta.

Minimálisra csökkentett illesztés, egyszerűbb építkezés
Az AluStar széles elemválasztékának köszönhetően jelentősen csökkenteni lehetett az illesztéseket, ami egyszerűsítette az építkezést. Ez az acélszerkezet miatt a felső szinteken különösen fontos volt. A lakások változó alaprajza miatt itt csak helyszínen lehetett betonozni. A pillérek és a boltívek miatt az alsó szinteken is ugyanerre volt csak lehetőség. Az AluStar rendszer rugalmassága itt, a lépcsőház ferde falainál, illetve a felvonóaknánál is kiemelkedően hasznosnak bizonyult.

Kitűnő betonfelület alkus zsaluhéjjal
A MEVA falzsaluk mindegyikét a 100%-ban famentes alkus műanyag héjjal látták el, tehát az AluStar kézi zsalut is. Ez a héj több százszoros használat után sem veszít kiváló minőségéből, nem vesz fel nedvességet és vegyileg stabil, azaz az első zsaluzástól az utolsóig azonos minőséget biztosít. Az építkezésről készült fényképeken is megállapítható, hogy a falfelületek milyen egyenletesen kiváló minőségűek.

Kevesebb formaleválasztó
Az alkus műanyag zsaluhéj alkalmazásának további előnye, hogy használatakor sokkal kevesebb formaleválasztó szükséges, mint a hagyományos rétegelt falemezek esetén, ami a betonfelület minőségén is jól érzékelhető.

Látványbeton pillérek: rugalmasan a Circo körpillérzsaluval
Az új lakások támaszainál a robusztus, acélkivitelű, kiváló látványbeton minőséget szolgáltató Circo körpillérzsalut használták. A Circo félköríves elemeinek egyszerű zárását a MEVA zsalukapocs biztosítja, az átmérő 5 cm-es lépésekben 25 és 80 cm között állítható. Az építkezésen ez kevesebb elemet, egyszerűbb logisztikát és optimalizált használatot jelent.

Kapcsolat

MEVA Kapcsolat

Szolgáltatások

MEVA Szolgáltatások

Referencia-füzetek

 • Kompetenzfeld Hochhausbau (3.33 MB)

  Referenzen mit Schalungslösungen für Hochhäuser und Wolkenkratzer: Schalen bei wenig Platz, mit oder ohne Kran, bei höchster Sicherheit. MEVA Ingenieure liefern die gesamte Schalungslösung.

 • Kompetenzfeld Ingenieurbau (3.14 MB)

  Referenzen mit Schalungslösungen für große Industrieanlagen, Brücken, Tunnel, Kraftwerke und Wasserbauwerke. Schalungstechniker mit großer Erfahrung und ausgeprägtem Erfindergeist.

 • Kompetenzfeld Wirtschafts- und Wohnungsbau (2.70 MB)

  Betriebsgebäude, Hallen, Büros, Einfamilienhäuser, kommunale Einrichtungen, Wohnanlagen, Parkhäuser oder Einkaufspassagen und Mehrfamilienhäuser: Referenzen bei denen Wirtschaftlichkeit, Schnelligkeit und Sicherheit bei hervorragenden Betonierergebnissen zählen.

 
 • MEVA szaktudás és referenciák

  MEVA szaktudás és referenciák

  Referenciák a klasszikus magasépítés, a magasházak építése, az építőművészet és a műtárgyépítés területén

 • Circo-val formálva

  Circo-val formálva

  „A pillérek minden vonatkozásban megfelelnek az elvárásainknak. A zsaluzási terv annyira jól átgondolt és a megvalósítás annyira megbízható volt, hogy a legutolsó pillérig tökéletesen elégedettek vagyunk a munka minőségével.”

 • Beépített oszlopokkal ellátott támfal kétoldalt AluFix-szel zsaluzva

  Beépített oszlopokkal ellátott támfal kétoldalt AluFix-szel zsaluzva

  Bogota-ban a MEVA zsaluzási szakemberei a helyszínen betanították a munkásokat az új zsalu kezelésére majd ezt követően is minden segítséget megadtak az építővállalatnak.

 • Aprólékos munka óriási épület

  Aprólékos munka óriási épület

  A szerkezetkész építmény, valamint a kúszózsalu tervezésére és kivitelezésére két, egymást jól ismerő partner, a MEVA és a Marti AG vállalkozott. A jó hírű svájci építőipari vállalat már a Bau 1-en végzett munkáknál is a MEVA kiváló minőségű zsalurendszerei és szaktudása mellett döntött.

alkus zsaluhéj
MEVA Keretprofil
... sokkal több, mint zsalu
 •  Nyelv kiválasztása

  Kérjük, válassza ki a kontinenst és az országot. Nyelv kiválasztása nem kötelező.

 •  Kapcsolat
 •  Keresés

  Keresés az oldalunkon.

 •  Hírlevél

  Havonta megküldjük Önnek a hírlevelünket.