ADATOK ÉS TÉNYEK

Bajor Történeti Múzeum magas minőségi követelményekkel

Projekt: Új Bajor Történtei Múzeum

Építési vállalkozó: Riedel Bau GmbH & Co. KG, Schweinfurt, Németország

Megrendelő: Bajor állam

MEVA rendszerek: Mammut 350-es falzsalu, SecuritBasic moduláris munkaállvány, MevaFlex födémzsaluk, MEP tartóállvány-tornyok, BKB 125-ös összecsukható betonozó állvány, CaroFalt pillérzsalu

Tervezés és tanácsadás: MEVA Schalungs- Systeme GmbH, müncheni telephely, Németország

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
 

Projekt

Biztonság, gyorsaság, minőség

Óriási építkezés Regensburgban: A regensburgi építési hivatal vezetésével nagy munka zajlik Regensburgban. Bajorország 67,3 milló eurós költségvetéssel egy új Bajor Történeti Múzeumot.

A múzeum része lesz az új Bavariathek, ahol a látogatók innovatív technikával tekinthetnek majd be Bajorország történetébe. Az új rész közvetlenül a Bajor Történeti Múzeum mellé kerül, és 2018-ban, pontosan a független bajor állam megszületésének 100. évfordulóján adják át.

Az építkezés gyorsaságához jelentős mértékben hozzájárulnak a falak, pillérek és födémek zsaluzási és biztonsági megoldásai, valamint a részletes tervezés és a tanácsadás.

Tükörsima felületek a Mammut 350-essel és az alkus műanyag zsaluhéjjal
A falak zsaluzása Mammut 350-es falzsaluval történik. A nagy méretű elemeknek és a 100 kN/m²-es nagy frissbetonnyomásfelvevő képességnek köszönhetően a Mammut 350-essel gyorsan lehet magas falakat betonozni. A sorozatban gyártott alkus műanyag zsaluhéj problémamentesen teljesíti a betonfelülettel szemben támasztott magas követelményeket.

Kiemelt biztonság
Teljes biztonság modulárisan és gyorsan szerelve: a SecuritBasic egy moduláris rendszer, melynek része az átbúvónyílás a biztonságos feljáró és munkaállvány is. Mivel az oldaltámaszokat a munkaállvány aljára rögzítették, az állványon szabadon, botlásveszély nélkül lehet közlekedni. A SecuritBasic szerelése a talajon történik, standard kapcsos daruval mozgatható. Az itt alkalmazott CaroFalt pillérzsalu is teljesen integrált, létrás átbúvóval, védőkosárral és munkaállványt tartalmazó biztonsági felszereléssel látták el. A betonozásnál a már jól bevált BKB 125-ös összecsukható betonozó állvány ismét különösen egyszerű, gyors és hatékony biztonsági megoldásnak bizonyult.

Kapcsolat

MEVA Kapcsolat

Szolgáltatások

MEVA Szolgáltatások

Referencia-füzetek

 • Kompetenzfeld Hochhausbau (3.33 MB)

  Referenzen mit Schalungslösungen für Hochhäuser und Wolkenkratzer: Schalen bei wenig Platz, mit oder ohne Kran, bei höchster Sicherheit. MEVA Ingenieure liefern die gesamte Schalungslösung.

 • Kompetenzfeld Ingenieurbau (3.14 MB)

  Referenzen mit Schalungslösungen für große Industrieanlagen, Brücken, Tunnel, Kraftwerke und Wasserbauwerke. Schalungstechniker mit großer Erfahrung und ausgeprägtem Erfindergeist.

 • Kompetenzfeld Wirtschafts- und Wohnungsbau (2.70 MB)

  Betriebsgebäude, Hallen, Büros, Einfamilienhäuser, kommunale Einrichtungen, Wohnanlagen, Parkhäuser oder Einkaufspassagen und Mehrfamilienhäuser: Referenzen bei denen Wirtschaftlichkeit, Schnelligkeit und Sicherheit bei hervorragenden Betonierergebnissen zählen.

 
 • MEVA szaktudás és referenciák

  MEVA szaktudás és referenciák

  Referenciák a klasszikus magasépítés, a magasházak építése, az építőművészet és a műtárgyépítés területén

 • Circo-val formálva

  Circo-val formálva

  „A pillérek minden vonatkozásban megfelelnek az elvárásainknak. A zsaluzási terv annyira jól átgondolt és a megvalósítás annyira megbízható volt, hogy a legutolsó pillérig tökéletesen elégedettek vagyunk a munka minőségével.”

 • Beépített oszlopokkal ellátott támfal kétoldalt AluFix-szel zsaluzva

  Beépített oszlopokkal ellátott támfal kétoldalt AluFix-szel zsaluzva

  Bogota-ban a MEVA zsaluzási szakemberei a helyszínen betanították a munkásokat az új zsalu kezelésére majd ezt követően is minden segítséget megadtak az építővállalatnak.

 • Aprólékos munka óriási épület

  Aprólékos munka óriási épület

  A szerkezetkész építmény, valamint a kúszózsalu tervezésére és kivitelezésére két, egymást jól ismerő partner, a MEVA és a Marti AG vállalkozott. A jó hírű svájci építőipari vállalat már a Bau 1-en végzett munkáknál is a MEVA kiváló minőségű zsalurendszerei és szaktudása mellett döntött.

alkus zsaluhéj
MEVA Keretprofil
... sokkal több, mint zsalu
 •  Nyelv kiválasztása

  Kérjük, válassza ki a kontinenst és az országot. Nyelv kiválasztása nem kötelező.

 •  Kapcsolat
 •  Keresés

  Keresés az oldalunkon.

 •  Hírlevél

  Havonta megküldjük Önnek a hírlevelünket.