Adatok és tények

Bécsújhely: a Merkurcity átalakítása folyamatos nyitvatartás mellett

Projekt: Átalakítás és bővítés, Merkurcity, Bécsújhely, Ausztria

Építési vállalkozó: Granit Bau GmbH, Graz, Ausztria

Megrendelő: Rutter Immobiliengruppe Wien

MEVA rendszerek: Mamut falzsalu, AluStar falzsalu, MevaDec födémzsalu, MevaFlex födémzsalu, MEP támasz, MEP tartóállványtorony, Circo körpillérzsalu, LAB könnyű munkaállvány, MEVA FormSet védőrácsok, Egyedi zsaluk

Tervezés és tanácsadás: MEVA Schalungs-Systeme, Pfaffstätten, Ausztria

 
 
1
2
3
4
5
 

Projekt

Rugalmas és teljes megoldás

Rámpák, falak és födémek látványbetonból, sok alulborda, szögletes és ovális látványbeton pillérek, lekerekített külső sarkok és levágott belső sarkok. A 20 éves Merkurcity bevásárlóközpont átalakításánál és az új 3 szintes, szintenként 5000 m²-es, összesen 600 parkolóhelyes parkolóház építésénél különböző geometriájú épületrészeket kellett betonozni úgy, hogy közben a vásárlókat ne zavarja. A MEVA megtalálta a megfelelő megoldást.

Látványbeton utókezelés nélkül
A falaknál, födémfelületeknél és pilléreknél megkövetelt látványbeton minőség az alkus műanyag zsaluhéjjal ellátott fal- és födémzsalukkal és az acél zsaluhéjjal rendelkező Circo körpillérzsaluval problémamentesen megvalósult. Utókezelésre – a követelményeknek megfelelően – nem volt szükség. A derékszögű pillérek Mammut elemekkel készültek, az oválisak Circo fél elemek segítségével. A Circo elemek függőlegesen jól illeszthetők a Mammut elemekhez, és az összekapcsolásuk is gyorsan és biztonságosan megoldható M-zsalukapcsokkal.

Alulborda mint kihívás
A födémeknél a sok alulborda eltérő méretű és magasságú. Az alulbordák zsaluzásának illesztése a födémzsalukhoz nagy kihívást jelentett a zsaluzási terv elkészítésekor. A változó geometriák miatt nem volt egyszerű a feladat. Először az alulborda zsaluzása készült el az MEP tartóállványra szerelt MevaFlex segítségével, majd ehhez csatlakozott a födémzsalu MevaDec illetve az illesztéseknél MevaFlex zsalukkal. Az MEP támaszokat az MEP állványhoz tartozó merevítőkeretekkel egészítették ki. „Az MEP tartóállványok abszolút stabilak. Ennek így is kell lennie“, nyugtázta Rudolf Friedrich munkavezető. Patrick Ritz projektvezető mérnök is nagyon elégedett volt.”.

Gyorsan és gazdaságosan
A MevaDec ejtőfej-tartó-elem módszere lehetővé tette a korai kizsaluzást és ezáltal az elemek és a tartók új helyen történő felhasználását. Csak a lekerekített és levágott sarkoknál volt szükség alátétfákra, egyedi zsalukra és méretre vágott vagy ívelt alkus zsaluhéjakra. Egyébként gazdaságossági okok miatt mindenütt standard MEVA elemek kerültek alkalmazásra. A kiváló eredményekhez a MEVA alkalmazástechnikai részlegéből Stefan Maresch területi vezető (építési tanácsadás) és Thomas Leitner (zsaluzástervezés) járultak hozzá jelentős mértékben.

Kapcsolat

MEVA Kapcsolat

Szolgáltatások

MEVA Szolgáltatások

Referencia-füzetek

 • Kompetenzfeld Hochhausbau (3.33 MB)

  Referenzen mit Schalungslösungen für Hochhäuser und Wolkenkratzer: Schalen bei wenig Platz, mit oder ohne Kran, bei höchster Sicherheit. MEVA Ingenieure liefern die gesamte Schalungslösung.

 • Kompetenzfeld Ingenieurbau (3.14 MB)

  Referenzen mit Schalungslösungen für große Industrieanlagen, Brücken, Tunnel, Kraftwerke und Wasserbauwerke. Schalungstechniker mit großer Erfahrung und ausgeprägtem Erfindergeist.

 • Kompetenzfeld Wirtschafts- und Wohnungsbau (2.70 MB)

  Betriebsgebäude, Hallen, Büros, Einfamilienhäuser, kommunale Einrichtungen, Wohnanlagen, Parkhäuser oder Einkaufspassagen und Mehrfamilienhäuser: Referenzen bei denen Wirtschaftlichkeit, Schnelligkeit und Sicherheit bei hervorragenden Betonierergebnissen zählen.

 
 • MEVA szaktudás és referenciák

  MEVA szaktudás és referenciák

  Referenciák a klasszikus magasépítés, a magasházak építése, az építőművészet és a műtárgyépítés területén

 • Manchester fölött a magasban

  Manchester fölött a magasban

  2020-ig négy 202 m magasságot is elérő apartmanház: a „Deansgate Square”. 194 ütemnyi kúszás az MAC automatikus kúszórendszerrel.

 • Katar: Gigantikus vízépítési projekt a sivatagban

  Katar: Gigantikus vízépítési projekt a sivatagban

  Az egyre növekvő lakosság és a gyorsan fejlődő gazdaság ivóvízszükségleteinek hosszú távú kielégítésére Katarban a KAHRAMAA, a vízellátásért felelős állami vállalat négyszeresére növeli a tárolókapacitást.

 • „Állvány-mikádó“ szűk helyen

  „Állvány-mikádó“ szűk helyen

  Ha egy építési vállalkozó egy „történelmi városrészben elvégzendő átalakítás“-ról hall, akkor a lelkesedése általában eléggé visszafogott.

alkus zsaluhéj
MEVA Keretprofil
... sokkal több, mint zsalu
 •  Nyelv kiválasztása

  Kérjük, válassza ki a kontinenst és az országot. Nyelv kiválasztása nem kötelező.

 •  Kapcsolat
 •  Keresés

  Keresés az oldalunkon.

 •  Hírlevél

  Havonta megküldjük Önnek a hírlevelünket.