ADATOK ÉS TÉNYEK

Biberachi ifjúsági ház: az alkus műanyag zsaluhéj ismét kitűnően vizsgázott

Projekt: Többszintes ifjúsági ház, Biberach an der Riss, Németország, igényes geometria, SB3-as minőségű látványbeton

Építész: Christine Reck Architekten GmbH, Biberach an der Riss

Építési vállalkozó: Fritschle GmbH, Uttenweiler

MEVA rendszer: Tervezés és tanácsadás

Tervezés és tanácsadás: MEVA Schalungs-Systeme, Haiterbach, Németország

 
 
1
2
3
 

Projekt

Az elvárás SB2-es látványbeton volt...

Szintmagasság 2,90 - 5,80 m, csökkenő magasságú falak a lejtős lapostetőhöz, tompa szögű sarkok: a felső-bajorországi Biberachban épülő új ifjúsági ház igényes geometriája nagy kihívást jelentett mind a MEVA zsalutervezői, mind pedig az építési vállalkozó számára. A kivitelező Fritschle GmbH által készített betonfelület minden igényt felülmúlt: az építészek által megkövetelt SB2-es minőség helyett az elkészült beton minősége SB3-as lett. A zsaluzást a cég nagyrészt saját zsalukkal oldotta meg.

A föld alatti, földszinti és a tető alatti szint 25 cm vastag falai Mammut 350-es zsaluval készültek. A nagyméretű, helyenként 5,80 m magasságot is elérő, az 1800 m²-t meghaladó falfelület zsaluzásánál jól érvényesültek a Mammut 350-es előnyei. A 100 kN/m²-es frissbetonnyomásfelvevő képesség 4 m-ig tetszőleges sebességű betonozást tesz lehetővé, a 3,50 m-es magasságot is elérő elemekkel csökken a magasítások száma, így kevesebb elemre van szükség a nagy felületeknél. A ferde és eltérő méretek különböző magasításokat igényeltek, ezért a szokásosnál nagyobb mennyiségű zsalura volt szükség. A bonyolult falszakaszok zsaluzási tervei 3D-ben készültek.


...végül SB3-as minőség valósult meg

„Nagyon elégedett vagyok a betonfelülettel, az alkus műanyag zsaluhéj kitűnő minőséget eredményezett“, mondta Christoph Fritschle ügyvezető. „Az alkus zsaluhéjjal egyszerű SB3-as minőséget elérni. Ez a zsalu nagyon robusztus és kitűnő minőségű.“ A cégvezetőnek és Gerhard Moll művezetőnek (a fotón jobbra) az is tetszett, hogy az elemek szimmetrikus átkötési mintát hagynak maguk után, ami a látványbeton falaknál alapvető követelmény

„Az Ultra Komfort Bérlet esetén már az ajánlat megérkezésétől kezdve tudom, hogy végül meny-nyit fogok fizetni“, mondta Christoph Fritschle a MEVA átalánydíjas bérelt zsaluiról. Ehhez a projekthez a készletét bérelt MEVA zsalukkal egészítette ki. Az Ultra Komfort Bérlet esetén a MEVA átvállalja a használat után a bérelt zsaluk átvizsgálását, tisztítását és javítását is. A zsaluk leszerelése után a kivitelezőnek semmi teendője nincs, és nem kell tartania váratlan javítási költségektől sem.

Kapcsolat

MEVA Kapcsolat

Szolgáltatások

MEVA Szolgáltatások

Referencia-füzetek

 • Kompetenzfeld Hochhausbau (3.33 MB)

  Referenzen mit Schalungslösungen für Hochhäuser und Wolkenkratzer: Schalen bei wenig Platz, mit oder ohne Kran, bei höchster Sicherheit. MEVA Ingenieure liefern die gesamte Schalungslösung.

 • Kompetenzfeld Ingenieurbau (3.14 MB)

  Referenzen mit Schalungslösungen für große Industrieanlagen, Brücken, Tunnel, Kraftwerke und Wasserbauwerke. Schalungstechniker mit großer Erfahrung und ausgeprägtem Erfindergeist.

 • Kompetenzfeld Wirtschafts- und Wohnungsbau (2.70 MB)

  Betriebsgebäude, Hallen, Büros, Einfamilienhäuser, kommunale Einrichtungen, Wohnanlagen, Parkhäuser oder Einkaufspassagen und Mehrfamilienhäuser: Referenzen bei denen Wirtschaftlichkeit, Schnelligkeit und Sicherheit bei hervorragenden Betonierergebnissen zählen.

 
 • MEVA szaktudás és referenciák

  MEVA szaktudás és referenciák

  Referenciák a klasszikus magasépítés, a magasházak építése, az építőművészet és a műtárgyépítés területén

 • Circo-val formálva

  Circo-val formálva

  „A pillérek minden vonatkozásban megfelelnek az elvárásainknak. A zsaluzási terv annyira jól átgondolt és a megvalósítás annyira megbízható volt, hogy a legutolsó pillérig tökéletesen elégedettek vagyunk a munka minőségével.”

 • Beépített oszlopokkal ellátott támfal kétoldalt AluFix-szel zsaluzva

  Beépített oszlopokkal ellátott támfal kétoldalt AluFix-szel zsaluzva

  Bogota-ban a MEVA zsaluzási szakemberei a helyszínen betanították a munkásokat az új zsalu kezelésére majd ezt követően is minden segítséget megadtak az építővállalatnak.

 • Aprólékos munka óriási épület

  Aprólékos munka óriási épület

  A szerkezetkész építmény, valamint a kúszózsalu tervezésére és kivitelezésére két, egymást jól ismerő partner, a MEVA és a Marti AG vállalkozott. A jó hírű svájci építőipari vállalat már a Bau 1-en végzett munkáknál is a MEVA kiváló minőségű zsalurendszerei és szaktudása mellett döntött.

alkus zsaluhéj
MEVA Keretprofil
... sokkal több, mint zsalu
 •  Nyelv kiválasztása

  Kérjük, válassza ki a kontinenst és az országot. Nyelv kiválasztása nem kötelező.

 •  Kapcsolat
 •  Keresés

  Keresés az oldalunkon.

 •  Hírlevél

  Havonta megküldjük Önnek a hírlevelünket.