ADATOK ÉS TÉNYEK

A Solothurn melletti Luterbach régi papírgyárának területén egy új biofarmakológiai gyártórészleg épül az amerikai Biogen konszern számára

Projekt: Biogen biofarmakológiai gyártósor, Luterbach/Solothurn, Svájc

Építtet: Biogen International GmbH, Zug

Építési vállalkozó: Marti Bauunternehmung AG, Basel

MEVA rendszerek: Mammut 350-es falzsalu, SecuritBasic biztonsági rendszer

Tervezés és tanácsadás: MEVA Schalungs- Systeme, Seon, Svájc

 
 
1
2
 

Projekt

Biogen biofarmakológiai gyártósor, Luterbach/Solothurn, Svájc

Mammut 350: 8,50 m magas, többszörösen magasítva, biztonság a SecuritBasic-kel

A Solothurn melletti Luterbach régi papírgyárának területén egy új biofarmakológiai gyártórészleg épül az amerikai Biogen konszern számára . Az 1978-ban Genfben alapított vállalkozás neurológiai betegségekre specializálódott és piacvezető a szklerózis multiplex elleni küzdelemben . Az új részleg moduláris felépítésű, szükség esetén gyorsan bővíthető . Az első ütemben két egyenként 28 m magas és 60 m hosszú új gyártóblokk készül el. A Mammut 350-es falzsalu a 3,50 m magas nagytáblás egységeivel és a 8,75 m²-es felületével különösen alkalmas az akár 8,50 m magasságú falak zsaluzására és azok gyors betonozására.

Frissbetonnyomás: 100 kN/m² 

4 m magasságig a 100 kN/m²-es frissbetonnyomásfelvevő képességű Mammut 350-es rendszer tetszőleges betonozási sebességet enged meg úgy, hogy az az időjárástól, a hőmérséklettől és a betonkeveréktől egyáltalán nem függ . Ez öntömörödő és folyós betonra is érvényes, aminek köszönhetően műtárgyak építésénél nagyon magas, gyors és komplex betonozások esetén a Mammut 350-es kitűnően használható . 


Teljes biztonsági rendszer SecuritBasic-kel 

Az átbúvónyílással és háttal a zsalunak mászható létrával ellátott járófelület, valamint hátoldali, lezáró és homlokoldali korlát egyaránt részét képezi a SecuritBasic biztonsági rendszernek . A kiegyenlítő és belső sarokállványok megkönnyítik a különböző geometriákhoz történő igazítást . A 75 cm széles járófelület kényelmes és biztonságos munkavégzést tesz lehetővé nagy magasságokban is . 


Egyszerű szerelés, rögzítés a funkciós bordára 

A SecuritBasic felszerelése a falzsalura egyszerűen és biztonságosan a talajon történik, komplett egységként a zsaluval együtt daruzható . Ezzel jelentős szerelési idő takarítható meg . Az áthelyezéshez csak egy standard darukapocsra van szükség . A rögzítés teljes egészében a funkciós bordára történik . Egyetlen oldaltámasz sem nyúlik át a járófelületen csökkentve ezzel a megbotlás veszélyét . Az oldaltámaszokat a konzol hátoldalára rögzítik .


Kapcsolat

MEVA Kapcsolat

Szolgáltatások

MEVA Szolgáltatások

Referencia-füzetek

 • Kompetenzfeld Hochhausbau (3.33 MB)

  Referenzen mit Schalungslösungen für Hochhäuser und Wolkenkratzer: Schalen bei wenig Platz, mit oder ohne Kran, bei höchster Sicherheit. MEVA Ingenieure liefern die gesamte Schalungslösung.

 • Kompetenzfeld Ingenieurbau (3.14 MB)

  Referenzen mit Schalungslösungen für große Industrieanlagen, Brücken, Tunnel, Kraftwerke und Wasserbauwerke. Schalungstechniker mit großer Erfahrung und ausgeprägtem Erfindergeist.

 • Kompetenzfeld Wirtschafts- und Wohnungsbau (2.70 MB)

  Betriebsgebäude, Hallen, Büros, Einfamilienhäuser, kommunale Einrichtungen, Wohnanlagen, Parkhäuser oder Einkaufspassagen und Mehrfamilienhäuser: Referenzen bei denen Wirtschaftlichkeit, Schnelligkeit und Sicherheit bei hervorragenden Betonierergebnissen zählen.

 
 • MEVA szaktudás és referenciák

  MEVA szaktudás és referenciák

  Referenciák a klasszikus magasépítés, a magasházak építése, az építőművészet és a műtárgyépítés területén

 • Igényes geometria az alagútban

  Igényes geometria az alagútban

  Az MEVA STB 450 sokoldalú megoldást nyújt szűk és ferde vonalvezetésű útszakaszon: Gretzenbach község közelében szétválik az egyébként négyvágányos vasútvonal. A két déli vágány enyhén lejtősen halad tovább és a kanton-főútvonal alatt az új Eppenbergalagútba vezet.

 • Sikeres kezdet: Hallépcsők

  Sikeres kezdet: Hallépcsők

  Az osztrák GLS és a MEVA első kooperációja a természetvédelem jegyében zajlik. A Traun-folyón két hallépcső épül.

 • Manchester fölött a magasban

  Manchester fölött a magasban

  2020-ig négy 202 m magasságot is elérő apartmanház: a „Deansgate Square”. 194 ütemnyi kúszás az MAC automatikus kúszórendszerrel.

alkus zsaluhéj
MEVA Keretprofil
... sokkal több, mint zsalu
 •  Nyelv kiválasztása

  Kérjük, válassza ki a kontinenst és az országot. Nyelv kiválasztása nem kötelező.

 •  Kapcsolat
 •  Keresés

  Keresés az oldalunkon.

 •  Hírlevél

  Havonta megküldjük Önnek a hírlevelünket.