ADATOK ÉS TÉNYEK

Ferde, kerek, szögletes, SB3-as látványbeton:
szokatlan geometria a legnagyobb magyar
óvodában

Projekt: Meséskert óvoda 400 gyermek számára, Budapest

Építészek: Archikon Kft., Budapest

Szerkezetépítő: Constexpert Kft., Budapest

MEVA rendszerek: WTS fatartós falzsalurendszer, AluStar falzsalu, MevaFlex, födémzsalu

Tervezés és tanácsadás: MEVA Zsalurendszerek Zrt., Budapest, Botond Lachmann

 
 
1
2
 

Projekt

Ferde, kerek, szögletes, SB3-as látványbeton: szokatlan geometria a legnagyobb magyar óvodában

A gyerekek szívesen játszanak vele, a pedagógusok ajánlják: a formakereső játék. A kedvelt gyerekjáték ihlette az új Meséskert óvoda tervezőit, amikor a legfelső emeleti játszótereket kör, négyszög és háromszög formájúra álmodták meg. Jó időben ezen a szabad téren kiválóan lehet játszani. A négyemeletes épület jól illeszkedik a körülötte levő emeletes házakhoz és pótolja a lebontott régi, majdnem 60 évet megért óvodát.

A zsalutechnikai kihívást a játszótereket körülvevő 5,15 m magas látványbeton falak jelentették. Minden fal kifelé dől és minden sarok le van kerekítve, egyikük ráadásul kúp formában.

WTS fatartós falzsalurendszer
A szokatlan forma miatt ezeket a kifelé dőlő falakat WTS fatartós falzsalurendszerrel zsaluzták. Az előszerelt zsaluk pontosan szabott héjakkal készültek, a lekerekítéseket is gondosan kellett hajlítani és illeszteni. A játszótereket körülvevő és az alattuk elhelyezkedő födémek MevaFlex-szel készültek. A kirekesztéseket nagyon precízen kellett megtervezni és kivitelezni, hogy a födémek és a kirekesztések magassága ne legyen eltérő. A külső homlokzatnál és a többi emeleten a falak zsaluzata részben AluStarral készült.

Kapcsolat

MEVA Kapcsolat

Szolgáltatások

MEVA Szolgáltatások

Referencia-füzetek

 • Kompetenzfeld Hochhausbau (3.33 MB)

  Referenzen mit Schalungslösungen für Hochhäuser und Wolkenkratzer: Schalen bei wenig Platz, mit oder ohne Kran, bei höchster Sicherheit. MEVA Ingenieure liefern die gesamte Schalungslösung.

 • Kompetenzfeld Ingenieurbau (3.14 MB)

  Referenzen mit Schalungslösungen für große Industrieanlagen, Brücken, Tunnel, Kraftwerke und Wasserbauwerke. Schalungstechniker mit großer Erfahrung und ausgeprägtem Erfindergeist.

 • Kompetenzfeld Wirtschafts- und Wohnungsbau (2.70 MB)

  Betriebsgebäude, Hallen, Büros, Einfamilienhäuser, kommunale Einrichtungen, Wohnanlagen, Parkhäuser oder Einkaufspassagen und Mehrfamilienhäuser: Referenzen bei denen Wirtschaftlichkeit, Schnelligkeit und Sicherheit bei hervorragenden Betonierergebnissen zählen.

 
 • MEVA szaktudás és referenciák

  MEVA szaktudás és referenciák

  Referenciák a klasszikus magasépítés, a magasházak építése, az építőművészet és a műtárgyépítés területén

 • Circo-val formálva

  Circo-val formálva

  „A pillérek minden vonatkozásban megfelelnek az elvárásainknak. A zsaluzási terv annyira jól átgondolt és a megvalósítás annyira megbízható volt, hogy a legutolsó pillérig tökéletesen elégedettek vagyunk a munka minőségével.”

 • Beépített oszlopokkal ellátott támfal kétoldalt AluFix-szel zsaluzva

  Beépített oszlopokkal ellátott támfal kétoldalt AluFix-szel zsaluzva

  Bogota-ban a MEVA zsaluzási szakemberei a helyszínen betanították a munkásokat az új zsalu kezelésére majd ezt követően is minden segítséget megadtak az építővállalatnak.

 • Aprólékos munka óriási épület

  Aprólékos munka óriási épület

  A szerkezetkész építmény, valamint a kúszózsalu tervezésére és kivitelezésére két, egymást jól ismerő partner, a MEVA és a Marti AG vállalkozott. A jó hírű svájci építőipari vállalat már a Bau 1-en végzett munkáknál is a MEVA kiváló minőségű zsalurendszerei és szaktudása mellett döntött.

alkus zsaluhéj
MEVA Keretprofil
... sokkal több, mint zsalu
 •  Nyelv kiválasztása

  Kérjük, válassza ki a kontinenst és az országot. Nyelv kiválasztása nem kötelező.

 •  Kapcsolat
 •  Keresés

  Keresés az oldalunkon.

 •  Hírlevél

  Havonta megküldjük Önnek a hírlevelünket.