ADATOK ÉS TÉNYEK

Ferde, kerek, szögletes, SB3-as látványbeton: szokatlan geometria a legnagyobb magyar óvodában

Projekt: Meséskert óvoda 400 gyermek számára, Budapest

Építészek: Archikon Kft., Budapest

Szerkezetépítő: Constexpert Kft., Budapest

MEVA rendszerek: WTS fatartós falzsalurendszer, AluStar falzsalu, MevaFlex, födémzsalu

Tervezés és tanácsadás: MEVA Zsalurendszerek Zrt., Budapest, Botond Lachmann

 
 
1
2
 

Projekt

Ferde, kerek, szögletes, SB3-as látványbeton: szokatlan geometria a legnagyobb magyar óvodában

A gyerekek szívesen játszanak vele, a pedagógusok ajánlják: a formakereső játék. A kedvelt gyerekjáték ihlette az új Meséskert óvoda tervezőit, amikor a legfelső emeleti játszótereket kör, négyszög és háromszög formájúra álmodták meg. Jó időben ezen a szabad téren kiválóan lehet játszani. A négyemeletes épület jól illeszkedik a körülötte levő emeletes házakhoz és pótolja a lebontott régi, majdnem 60 évet megért óvodát.

A zsalutechnikai kihívást a játszótereket körülvevő 5,15 m magas látványbeton falak jelentették. Minden fal kifelé dől és minden sarok le van kerekítve, egyikük ráadásul kúp formában.

WTS fatartós falzsalurendszer
A szokatlan forma miatt ezeket a kifelé dőlő falakat WTS fatartós falzsalurendszerrel zsaluzták. Az előszerelt zsaluk pontosan szabott héjakkal készültek, a lekerekítéseket is gondosan kellett hajlítani és illeszteni. A játszótereket körülvevő és az alattuk elhelyezkedő födémek MevaFlex-szel készültek. A kirekesztéseket nagyon precízen kellett megtervezni és kivitelezni, hogy a födémek és a kirekesztések magassága ne legyen eltérő. A külső homlokzatnál és a többi emeleten a falak zsaluzata részben AluStarral készült.

Kapcsolat

MEVA Kapcsolat

Szolgáltatások

MEVA Szolgáltatások

Referencia-füzetek

 • Kompetenzfeld Hochhausbau (3.33 MB)

  Referenzen mit Schalungslösungen für Hochhäuser und Wolkenkratzer: Schalen bei wenig Platz, mit oder ohne Kran, bei höchster Sicherheit. MEVA Ingenieure liefern die gesamte Schalungslösung.

 • Kompetenzfeld Ingenieurbau (3.14 MB)

  Referenzen mit Schalungslösungen für große Industrieanlagen, Brücken, Tunnel, Kraftwerke und Wasserbauwerke. Schalungstechniker mit großer Erfahrung und ausgeprägtem Erfindergeist.

 • Kompetenzfeld Wirtschafts- und Wohnungsbau (2.70 MB)

  Betriebsgebäude, Hallen, Büros, Einfamilienhäuser, kommunale Einrichtungen, Wohnanlagen, Parkhäuser oder Einkaufspassagen und Mehrfamilienhäuser: Referenzen bei denen Wirtschaftlichkeit, Schnelligkeit und Sicherheit bei hervorragenden Betonierergebnissen zählen.

 
 • MEVA szaktudás és referenciák

  MEVA szaktudás és referenciák

  Referenciák a klasszikus magasépítés, a magasházak építése, az építőművészet és a műtárgyépítés területén

 • Igényes geometria az alagútban

  Igényes geometria az alagútban

  Az MEVA STB 450 sokoldalú megoldást nyújt szűk és ferde vonalvezetésű útszakaszon: Gretzenbach község közelében szétválik az egyébként négyvágányos vasútvonal. A két déli vágány enyhén lejtősen halad tovább és a kanton-főútvonal alatt az új Eppenbergalagútba vezet.

 • BIM: átlátható és hatékony

  BIM: átlátható és hatékony

  A „BIM“, a „Building Information Modeling“ jelentése „Épületinformációs Modellezés”: optimalizált tervezésre és építési beruházások kivitelezésére szolgáló átfogó szoftver alapú módszer.

 • Kilátótorony a Velencei-tó partján

  Kilátótorony a Velencei-tó partján

  A Budapesttől dél-nyugatra fekvő Velencei-tó partján egy 20 m magas, virág alakú kilátótorony épült, amelyhez a StarTec és a Radius falzsaluzat volt a legalkalmasabb

alkus zsaluhéj
MEVA Keretprofil
... sokkal több, mint zsalu
 •  Nyelv kiválasztása

  Kérjük, válassza ki a kontinenst és az országot. Nyelv kiválasztása nem kötelező.

 •  Kapcsolat
 •  Keresés

  Keresés az oldalunkon.

 •  Hírlevél

  Havonta megküldjük Önnek a hírlevelünket.