ADATOK ÉS TÉNYEK

A bázeli Szent Jakab csarnok MEVA egyedi zsalukkal újul meg

Projekt: Szent Jakab csarnok felújítása, Bázel, Svájc

Építtető: Kanton Basel-Stadt

Építészek és építésvezetők: Berrel Berrel Kräutler, Bázel, Degelo Architekten, Bázel

Építési vállalkozó: Marti AG, Bázel

MEVA rendszerek: MEVA WTS faltartó rendszer, Egyedi fa zsaluk

Tervezés és tanácsadás: MEVA Schalungs-Systeme, Seon, Svájc

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
 

Projekt

Impozáns kupolák

Az 1975-ben megnyitott Szent Jakab csarnok 22.000 m²-nyi területen adott lehetőséget sportolásra és különböző rendezvények lebonyolítására. A megnyitásakor mintaszerűnek számító csarnok az egyre növekvő igényeknek megfelelően folyamatosan átalakult, de mostanra eljött a teljes megújulás ideje. A csarnok befogadóképessége 9.000 főről 12.000-re nő. A főépület egy új, az utcához közelebb fekvő, különleges kialakítású bejáratot kap. A funkcionalitás növelése mellett az építészet minősége is emelkedik: a látogatók fogadása szebb és méltóbb környezetben történik.

Ovális fénykupolák
A csarnok különleges építészeti jellegzetességei a főbejárat feletti nagy fénykupolák, melyek kívül és belül egyaránt dinamikus hatást keltenek. A 8 kupola közül a legnagyobb átmérője 8,90 m, magassága 4,20 m. Ezeknek az ovális formáknak a zsaluzása nagy kihívást jelentett.

Sok mindent meg lehet valósítani ...
... és betont elvileg bármilyen formába lehet önteni, de a gyakorlati kivitelezésnek hatékonynak és megfizethetőnek kell lennie. A MEVA mérnökei egy ilyen megoldást dolgoztak ki egyedi és standard elemek költséghatékony kombinációjával. Az egyedi zsalu különböző méretű faelemekből és összekötő elemekből áll, melyek a keretekkel együtt tartják az ívelt zsaluhéjat, és biztosítják a stabilitást. Standard elemként a WTS faltartó rendszer hajlított felületekhez is használható hevederjei kerülnek felhasználásra. Ezek stabilizálják az elemeket, és csatlakoznak a szintén standard támasztórudakhoz.

Kapcsolat

MEVA Kapcsolat

Szolgáltatások

MEVA Szolgáltatások

Referencia-füzetek

 • Kompetenzfeld Hochhausbau (3.33 MB)

  Referenzen mit Schalungslösungen für Hochhäuser und Wolkenkratzer: Schalen bei wenig Platz, mit oder ohne Kran, bei höchster Sicherheit. MEVA Ingenieure liefern die gesamte Schalungslösung.

 • Kompetenzfeld Ingenieurbau (3.14 MB)

  Referenzen mit Schalungslösungen für große Industrieanlagen, Brücken, Tunnel, Kraftwerke und Wasserbauwerke. Schalungstechniker mit großer Erfahrung und ausgeprägtem Erfindergeist.

 • Kompetenzfeld Wirtschafts- und Wohnungsbau (2.70 MB)

  Betriebsgebäude, Hallen, Büros, Einfamilienhäuser, kommunale Einrichtungen, Wohnanlagen, Parkhäuser oder Einkaufspassagen und Mehrfamilienhäuser: Referenzen bei denen Wirtschaftlichkeit, Schnelligkeit und Sicherheit bei hervorragenden Betonierergebnissen zählen.

 
 • MEVA szaktudás és referenciák

  MEVA szaktudás és referenciák

  Referenciák a klasszikus magasépítés, a magasházak építése, az építőművészet és a műtárgyépítés területén

 • Circo-val formálva

  Circo-val formálva

  „A pillérek minden vonatkozásban megfelelnek az elvárásainknak. A zsaluzási terv annyira jól átgondolt és a megvalósítás annyira megbízható volt, hogy a legutolsó pillérig tökéletesen elégedettek vagyunk a munka minőségével.”

 • Beépített oszlopokkal ellátott támfal kétoldalt AluFix-szel zsaluzva

  Beépített oszlopokkal ellátott támfal kétoldalt AluFix-szel zsaluzva

  Bogota-ban a MEVA zsaluzási szakemberei a helyszínen betanították a munkásokat az új zsalu kezelésére majd ezt követően is minden segítséget megadtak az építővállalatnak.

 • Aprólékos munka óriási épület

  Aprólékos munka óriási épület

  A szerkezetkész építmény, valamint a kúszózsalu tervezésére és kivitelezésére két, egymást jól ismerő partner, a MEVA és a Marti AG vállalkozott. A jó hírű svájci építőipari vállalat már a Bau 1-en végzett munkáknál is a MEVA kiváló minőségű zsalurendszerei és szaktudása mellett döntött.

alkus zsaluhéj
MEVA Keretprofil
... sokkal több, mint zsalu
 •  Nyelv kiválasztása

  Kérjük, válassza ki a kontinenst és az országot. Nyelv kiválasztása nem kötelező.

 •  Kapcsolat
 •  Keresés

  Keresés az oldalunkon.

 •  Hírlevél

  Havonta megküldjük Önnek a hírlevelünket.