EGYEDI KONSTRUKCIÓK - ZSALU

"Egy igazi feladat: kreativitás és konstruktív megvalósítás együtt." Jochen Moosman, alkalmazástechnika, Haiterbach. 

 
 

EGYEDI KONSTRUKCIÓK - ZSALU

"Egy igazi feladat: kreativitás és konstruktív megvalósítás együtt." Jochen Moosman, alkalmazástechnika, Haiterbach. 

1
2

EGYEDI KONSTRUKCIÓK

Beton egyedi formába öntve

A MEVA szakértői az egyedi konstrukciókat tervező részlegnél és a III-as gyártóüzemben egyedi szerkezetek és különleges elemek tervezésére és gyártására specializálódtak. Kreativitásukkal és kiváló ötleteikkel olyan különleges elemeket és megoldásokat is létre tudnak hozni, amelyekkel szokatlan geometriákat, különleges projekteket és egyedi építészeti alkotásokat is meg lehet valósítani. A Bécsi Közgazdaságtudományi Egyetem lélegzetelállító építészeti megoldásai és a merseburgi buszpályaudvar 760 m²-es hézagmentesen betonozott, ívelt vonalvezetésű látványbeton tetőszerkezete csak 2 kiváló példa arra, hogy a MEVA egyedi tervezői és kivitelezői mire képesek a gyakorlatban.

 
Tulajdonságok és előnyök
3D-s modell
Referenciák
Letöltés

TULAJDONSÁGOK ÉS ELŐNYÖK

Különleges elemek tervezése

Egyéni zsaluzási megoldások és formák speciális és komplex, nem mindennapi geometriai formákhoz és különleges kihívásokhoz. Gazdasági megfontolások alapján mindenütt, ahol az műszakilag lehetséges, standard elemek is felhasználásra kerülnek. A Burj Khalifa, a világ legmagasabb épülete is kevés egyedi MevaDec elemmel érte el az asszimmetrikus födémformát.

Egyedi vagy kissorozatú gyártás

Speciális darabok, pl. különleges formájú acál támaszfejek – kis sorozatban, az építkezés hatékonyságának növelésére. Lásd még: Víztisztító berendezés - Ballymore Eustace.

Különleges formák standard zsalurendszerekkel

Nem minden különleges forma megvalósításához van szükség olyan teljesen új egyedi konstrukciókra, amelyeket csak egy vagy kevés alkalommal lehet használni, és ezáltal viszonylag magas költségeket okoznának. Megfelelő ötletekkel lehetőség van standard elemekből gazdaságosan egyedi formák létrehozására is, mint ahogy ezt sikerült a Bécsi Közgazdaságtudományi Egyetem építésénél is megvalósítani, ahol a Circo körpillérzsaluból egy kis sorozatú különleges zsalu készült, ami alkalmas volt az egyedi hajlású és görbületű falszakaszok zsaluzására. Nálunk az egyedi konstrukcióknál fontos a következő is: műszakilag megvalósíthatónak, gazdaságosnak is kell lennie.

Egyedi formák alkus műanyag zsaluhéjjal

Az alkus műanyag zsaluhéj egyszerűen formálható és hajlítható. A tervezőink minden eképzelhető betonformát ki tudnak vele alakítani. Továbbá kiválóan alkalmas nagytáblásított egységek összehegesztésére, például fuga és varrat nélküli nagy és síma betonfelületek létrehozásához. Gyakran a zsaluhéj formálhatósága és hegeszthetősége teszi lehetővé, hogy az egyedi konstrukciók megvalósítása gazdaságos legyen. A merseburgi buszpályaudvar esetében, a nagy zsalufelületeket a felhasználás után kis darabokra lehetett vágni, és újabb helyeken lehetett felhasználni.

Különleges elemek tervezése, MEVA CAD
 
 
MEVA egyedi tervezés - alkus
MEVA egyedi tervezés - támaszfej
 

Referenciák

Letöltés

Ajánlatkérés

 
 
MEVA Original Gebrauchte Schalung

BÉRLÉS

MEVA Bérlés
 
alkus zsaluhéj
MEVA Keretprofil
... sokkal több, mint zsalu
  •  Nyelv kiválasztása

    Kérjük, válassza ki a kontinenst és az országot. Nyelv kiválasztása nem kötelező.

  •  Kapcsolat
  •  Keresés

    Keresés az oldalunkon.

  •  Hírlevél

    Havonta megküldjük Önnek a hírlevelünket.